El document analitza l’estat del sector d’atenció a la gent gran en situació de dependència a Catalunya dels últims cinc anys, a més d’aportar una visió experta amb les principals tendències socials i econòmiques

ACRA ha presentat aquest matí el seu Informe Social i Econòmic 2021, un document que analitza l’estat del sector d’atenció a la gent gran en situació de dependència a Catalunya.

El document s’ha presentat en un acte fet al Col·legi d’Economistes de Catalunya davant d’una destacada selecció de socis d’ACRA. La presentació de l’Informe ha anat a càrrec de Ramon Ramells, membre de la Junta Directiva d’ACRA i president de la Comissió Econòmica d’ACRA. L’acte s’ha tancat amb una taula rodona centrada en la sostenibilitat del model d’atenció a les persones grans en el futur.

L’informe, que consta d’un total de 35 pàgines, fa una radiografia a l’estructura poblacional i al procés que les persones segueixen a l’hora d’obtenir una prestació. A més, també incorpora dades de les diferents administracions, així com dades pròpies de tipus econòmic i social, amb un alt nivell de detall i síntesi.

Per últim, s’inclouen les principals conclusions, en base als factors endògens i exògens que s’analitzen al document. Des d’ACRA també hem fet una proposta de mesures que inclou un seguit de recomanacions per donar resposta als reptes i necessitats del sector, a fi d’impulsar-ne el creixement i garantir-ne la sostenibilitat.

Podeu consultar l’informe complet i la presentació a la secció Informes econòmico-socials dels Informes.