Fa unes setmanes es va demanar als socis que responguéssin a un baròmetre sobre l’increment de les despeses producte de la inflació i de l’increment generalitzat de preus, les quals estan posant en perill la sostenibilitat i viabilitat de les empreses i entitats del sector.

Segons els resultats del baròmetre, el 99% dels socis enquestats han vist incrementats els subministraments. Un 78% d’aquests socis han tingut pujades superiors al 12%, i un 38% se’ls ha encarit la llum i el gas més d’un 100% en només un any. Un 7% ha vist factures entre un 251 i un 300% superiors en el període 2021 – 2022.

Uns serveis que presten atenció a persones vulnerables i que porten més d’una dècada infrafinançats no poden assumir de cap manera uns increments de costos tan desbordats en matèries imprescindibles per donar una atenció de qualitat i calidesa a la gent gran, com són la llum, el gas i l’alimentació.

És per això que des d’ACRA s’ha demanat mesures urgents al Departament de Drets Socials per pal·liar el gran increment dels preus dels subministraments que fan perillar la sostenibilitat del sector. El conseller ha dit que té com a prioritat elaborar un pla d’eficiència energètica i renovables.

També s’ha parlat amb Foment de Treball per explorar la possibilitat de fer una compra conjunta del sector amb alguna empresa de subministrament de gas i/o electricitat. Es té prevista una reunió amb Pimec en el mateix sentit, i s’està treballant conjuntament amb CEAPS a nivell de l’estat espanyol.

També es traslladarà a tots els grups parlamentaris la preocupació i la necessitat de prendre mesures per garantir la viabilitat del sector davant d’aquests increments.